Mobiili

                                                                                             17.5.2018

LÄHDE MUKAAN!

TALVIUINTIKILPAILUJA USEILLA PAIKKAKUNNILLA JA ERI MAISSA.

Kaikille löytyy oma sarja iästä riippumatta.

Tapahtumat ovat iloisia ja rentoja. Kilpailla voi omien tavoitteidensa mukaisesti. Saavutus on jo se, että ui matkan itsensä voittamiseksi.

TULEVIA KILPAILUJA(esim.)

Syksyllä 2018

Helsinki: Allas Sea Pool

Tampere: Kaupin Kuohut

Keväällä 2019

Salo: Kokkilan kisat

Turku: SM-kilpailut (1.-3.2.2019)

Peurunka: EM-kilpailut (1.-3.3.2019)

Tampere: Pirkanmaan Talviuintitapahtuma

Tallinna: Pirita Open

Vuonna 2020

Slovenia, Bled: Winter Swimming World Championships 2020


https://dl.kuvat.fi/?token=dl5afbd826875ac3.72153996&mode=show#linkki_vanhenee-%C3%A4l%C3%A4_jaa

kuva: SM-kilpailut 2018, Ähtäri

Lisätietoja: hallitus.jaakarhut@gmail.com

*******************************************************************************


                                                                                                                 24.4.2018


VETOKANNAS VETI


sunnuntaina 15.4.2018 talviuimareita paikalle tutustumaan talviuinnin saloihin ja kuulemaan

Kuusijärven Jääkarhujen toiminnasta. Jääkarhuja oli pari tunnin ajan läsnä 14 henkilöä kertomassa tuntemuksistaan talviuinnista. Sinä aikana n. 15 uimaria ja ulkoilijaa kävi paikalla ja he olivat kiinnostuneita myös Jääkarhujen jäsenyydestä.

Vetokannas on mukava paikka jonka Vantaan kaupunki on rakentanut palvelemaan länsi-Vantaalle. Siellä on lämmin pukeutumistila, suihku ja wc. Avanto ei ole suuren suuri mutta kyllä siinä saa hyvin kylmän kylvyn.

Kesällä alue toimii myös kivana retkikohteena, siellä on kalusteita ja nurmikkoalueita ulkoilijoita varten.
SAMOIN KUTSUI SÄÄKSEN RANTAtalviuimareita sunnuntaiksi 22.4.2018 kauden päättäjäistapahtumaan.

Nurmijärven Ladun talviuintijaoston puheenjohtaja Terttu Pietilänaho kutsui kuusijärveläiset mukaan viettämään sunnuntaista iltapäivää uimalla ja saunomalla. Paikalle tuli 15 Jääkarhua.

Tarjolla oli verenpaineen mittausta ennen ja jälkeen uinnin, hyvät kahvit kakkuineen ja pullineen sekä jogurttia. Matkalla saunasta avantoon (tai toisin päin) sai syödäkseen kodassa grillimakkaraa.

Suuri Sääksjärvi ei ollut vielä luopunut jääpeitteestään kokonaan mutta rannat olivat jo mukavasti avoinna joten oli mukava tila uimiseen. Vesi on  kirkasta ja kylmää, hiekkaranta pehmeä. Löylyäkin saatiin ihan tarpeeksi vaikka saunan ovi kävi tiuhaan sillä paikallisia uimareita oli myös paljon.

On mukava tutustua muihin talviuintipaikkoihin, niissähän tapaa myös kilpakumppaneita menneistä ja tulevista kisoista! Lisää tapahtumia odotellaan ja myös itse järjestetään!


*************************************************************************************                                                                                                          19.4.2018

Tampereen Kaupinojalla tapahtui 14.4.2018


KIVAA, SANOI OTTO


kun meni seitsemättä kertaa veteen ja aina hartioita myöten. Kuutti-Otolla on ikääkin jo kuusi vuotta. Reima-pappa ei käynyt ihan niin monta kertaa avannossa.

Kaikki muutkin kuusijärveläiset menivät mukisematta avantoon ja uivat tavan mukaan mitaleita.

Ikäryhmässä 70 v saivat kultamitalit Pirkko Mattila ja Matti Julkunen sekä pronssia Sirpa Pohjanvaara. 60-69 v ryhmässä sai kultaa Tapio Makkonen ja hopeaa Sirkka Koponen. Viestijoukkue sarjassa yli 240 v ui kultamitalin, uimareina Sirkka, Pirkko. Matti ja Tapsa.

Sää suosi tapahtumaa, jälleen kerran. Uimarit tietenkin ottivat aurinkoa terassilla ja söivät grillimakkaraa. Tiina oli keittänyt oikein maukkaan kanakeiton mikä teki hyvin kauppansa. Perinteen mukaisesti oli myös arpajaiset, hauska tapahtuma joka kerta.

Toisen perinteen mukaan turkulaiset saivat matkaevääksi mustaa makkaraa. Sitähän ei ollut pihalla grillimyynnissä joten ainakin Tytille se oli pettymys. Mutta kun teimme kotiinlähtöä niin Anne Haanpää kertoi, että täällä on yksi laatikko myös Kuusijärven Jääkarhuille kotiin viemisiksi ja siellä

oli sitä ihanaa mustaa makkaraa...


*********************************************************************************KUUSIJÄRVEN JÄÄKARHUT RY JÄRJESTI UINTIAJAN MITTAUKSIA KUUSIJÄRVELLÄ KESKIVIIKKONA 28.3. JA TORSTAINA 12.4.2018 klo 18-19

Tilaisuuksista oli ilmoitettu Jääkarhujen kotisivuilla, KJJK:n ilmoitustaululla Kuusijärvellä, Vantaan Sanomissa, Helsingin Sanomissa ja Suomen Ladun nettisivujen tapahtumakalenterissa.

Uimareilla oli mahdollisuus omavalintaiseen uintityyliin ja matkan pituus oli joko 25 tai 50 metriä. Kovin tarkkaa mittaa uintimatkalle ei saatu, koska lähtö oli loivilta uimaportailta, jotka veivät uimareita metrin puolitoista laiturin päädystä eteenpäin. Kuusijärven altaan pituudeksi on ilmoitettu 26,40 metriä. Uimarin lähtöpaikasta riippuen uintimatkaksi tuli noin 25 – 24 metriä. Uimareiden lähtöasento ei myöskään vastannut talviuintikilpailuissa käytettyjä normeja/sääntöjä: loivista portaista ei saanut vastaavaa ponnistusta kuin kilpauintiportaista ja lähtöasento oli epäedullinen tavoitteellista uintiaikaa ajatellen. Puutetta oli myös käännöspäässä, jossa ei ollut seinää, josta olisi voinut ponnistaa käännöksessä.

Ajanottajien yhteinen näkemys oli, että Kuusijärven altaassa olisi hyvä saada korjattua nämä puutteet.

Jääkarhujen jäsenistä ajanotossa olivat mukana Anitta, Jari, Telle, Pirkko, Irma, Jussi, Sirpa P, Reima, Sirkka, Tapsa. Ryhmästä osa oli mukana molempina päivinä ja osa yhtenä päivänä. Ensimmäisenä ajanottopäivänä Anitta toi mukanaan termarillisen kuumaa mehua, joka maittoi hyvin ajanottoon osallistuneille uimareille. Telle oli valmistanut uintikortin, joihin kirjattiin kunkin uintiaika, matka ja päivä. Uimari sai mukaansa kortin muistoksi tai seurantaa varten mahdollisia seuraavia uintikertoja varten. Uimarit olivat tyytyväisiä sekä kuumaan mehuun että saamaansa uintikorttiin ja saamaansa infoon talviuintikilpailuista ja KJJK:n toiminnasta.

Ensimmäisenä päivänä oman uintiaikansa kirjautti vajaa kymmenen uimaria. Osa heistä innostuivat ajanottoon vasta laiturilla, eli he eivät olleet havainneet ilmoituksia, vaan tarttuivat tilaisuuteen, kun näkivät siinä mahdollisuuden. Osa oli selvästi valmistautunut tai ainakin etukäteen päättänyt osallistua ajanottoon.

Tunnin aikana, kun ajanottoon oli mahdollisuus, avannossa kävi kastautujia, jotka joko seisoivat järvessä tai pulahtivat portaiden päässä tai siirtyivät vierekkäisiltä portailta toiselle ja tämän jälkeen uudestaan saunaan. Kastautujien joukossa oli myös ensikertalaisia, jotka eivät olleet koskaan aikaisemmin käyneet avannossa. Eräs heistä halusi itselleen ajan vedessä olosta. Hän asetti tavoitteeksi yhden minuutin, jonka hän myös saavutti ja ylittikin reilusti. Hyvä suoritus ensikertalaiselle! Kastautujien joukossa oli myös tunnettuja talviuintikilpailijoita, mutta heidän valmennusohjelmassa ei ko. päiville ollut uintiajan mittausta.

Toisena mittauspäivänä oli toistakymmentä uimaria mittaamassa aikaansa. Innostuneimmat mittauttivat aikansa useampaan kertaan. Yksi uimareista oli erityisen innostunut: hän ui 25 metriä sekä rintauinnilla että perhosuinnilla. Lisäksi hän ui 50 metriä vapaauinnilla. Kaiken kaikkiaan uinti-illoissa oli iloinen tunnelma. Oli myös mukavaa havaita se, että ihmiset olivat kiinnostuneita saamastaan tiedosta talviuinnista. He olivat myös iloisia lähes kilpailullisesta tunnelmasta ja ajanotosta. Eräskin uimari huomasi saman, jonka kaikki talviuinnin kilpailuissa käyneet KJJK-laiset; hän totesi uinnin jälkeen hymyssä suin: ”vesi ei tuntunut yhtään kylmältä, niin kuin yleensä kastautumisessa.”

Näin totesi Tapsa Makkonen.

https://dl.kuvat.fi/?token=dl5aa9778d376176.61252020&mode=show#linkki_vanhenee-%C3%A4l%C3%A4_jaahttps://dl.kuvat.fi/?token=dl5aa9773fedefd6.57300955&mode=show#linkki_vanhenee-%C3%A4l%C3%A4_jaa
****************************************************************************


Hotelli haluaa saada ajoissa varauksista ennakkomaksun joka erääntyy huhtikuussa 2018.


Nyt on Jääkarhujen syytä suunnitella aikataulunsa kisaviikonloppua varten joten ilmoittaudu majoitukseen viimeistään 20.4.2018 os.: hallitus.jaakarhut@gmail.com

ja hanki myös huonekaveri. Huoneiden ennakkomaksu on 30 €/huone mikä pitää maksaa

tilillemme FI22 1469 3000 2044 67 ja maksu myös 20.4.2018 mennessä.

Toistan, että varausmaksu koskee sekä 2- että 1-hengen huonetta ja vain kahdeksi yöksi.

Tämän hetken huonehinnat löytyvät Cumuluksen sivuilta mutta ovat tuskin samat ensi vuonna kisojen aikaan.


Kaikki muu kisoihin liittyvä tiedotus ilmoitetaan syksyn 2018 aikana ja myös Suomen Latu ry:n sekä Hulluna Avantoon -sivustot tiedottavat kisojen maksuista ja aikatauluista.


Kuusijärven Jääkarhut järjestää edullisen bussimatkan Turkuun perinteen mukaan.

Yhdistyksen jäsenet saavat matkan jäsenhintaan.


Hallitus

*******************************************************************************


16.3.2018


KUUSIJÄRVEN JÄÄKARHUT

JÄRJESTÄÄ UINTIAJAN MITTAUKSEN KUUSIJÄRVELLÄ KLO 18-19

KESKIVIIKKONA 28.3.2018 JA TORSTAINA 12.4.2018

https://dl.kuvat.fi/?token=dl5aa9778d376176.61252020&mode=show#linkki_vanhenee-%C3%A4l%C3%A4_jaa


MITTAA OMA UINTIAIKASI; ILMOITTAUDU MUKAAN LAITURILLA EM. AJANKOHTANA

OMAVALINTAINEN UINTITYYLI

MATKANA ALLASVÄLI (26M); TAI UINTI EDESTAKAISIN (52M)


https://dl.kuvat.fi/?token=dl5aa9773fedefd6.57300955&mode=show#linkki_vanhenee-%C3%A4l%C3%A4_jaa


*********************************************************************************                                                                                                         12.3.2018

KULTAA TULI TALLINNASSA MEILLEKIN, KUINKAS MUUTEN


Kovat olivat kisat ja kovia olivat uimaritkin kun Tallinnassa 6. - 10.3.2018 kisattiin talviuinnin maailmanmestaruuksista.Osanottajia eli uimareita oli n. 1500 ja he edustivat yhteensä 40 eri kansallisuutta. Talviuimareita löytyy jo myös mm. Chilestä, Argentiinasta, Brasiliasta ja Italiasta. Me pohjoisten maiden uimarit olemme jo konkareita, kiva kun harrastus on saanut lisää ihmisiä mukaan.

Kuusijärven Jääkarhut olivat tietenkin mukana n. 20 uimarin joukolla. 

Tänä vuonna oli kilpailulajeja ja -sarjoja useita, muutama ulkomaalainen urakoi 10 henkilökohtaisessa lähdössä. Uintimatkoja siis riitti valittavaksi.

Viime keväänä virolaiset järjestivät ns. esikisat samassa paikassa kuin nämä mm-kisat.

Silloin järjestelyt vielä ontuivat ja sääkin oli kamala. Mutta siitä olivat ottaneet opiksi, löytyi lämmin pukeutumisteltta, tilaa oli riittävästi ja aurinkoa oli tiistaista torstaihin. Perjantai ja lauantai olivat pilvipäiviä mutta pakkanen ei häirinnyt ollenkaan. Että säänkin olivat saaneet tilattua toiveiden mukaiseksi.

Kisalähdöt oli hajautettu monelle päivälle, siksi meidänkin uimarimme matkustivat paikalle kukin oman aikataulunsa ja kisauintinsa mukaan. Onhan Tallinnassa vieläkin katseltavaa, ei aika tule pitkäksi. Nyt vielä sai kisapassilla matkustaa ilmaiseksi busseilla ja ratikoilla kisojen ajan.


Ja sitten tuloksia


MAAILMANMESTARI 25 m rintauintisarjassa J1 miehet 75+ on RISTO BLOMBERG.

Aika on 24.32.


Muut mitalistit ovat

Matti Julkunen, pronssia rintauinti 100 m, sarja J, aika 2.20,92

Pirjo Lehtonen, pronssia vapaauinti 50 m, sarja I, aika 44.40

Tapio Makkonen, pronssia rintauinti 25 m, sarja I, aika 21.10

Matti Julkunen, pronssia rintauinti 25 m, sarja J, aika 24.94


Muut uimarimme saavuttivat hyviä piste- ym. sijoja muutamia mainitakseni:

Pirjo tuli sarjassaan neljänneksi uituaan 25 m rinulia, aika 25.20.

Irma ui 25 m perhosta aikaan 45.56 tullen viidenneksi ja ui myös sarjassa 50 m

vaspaatuintia aikaan 1.10,84, sija kuudes, Kolmas laji hänellä oli 25 m vapaauinti, 

aika 26,96 ja kuudes sija siinäkin.

Tytti saavutti neljännen sijan 25 m rinulissa, aika 39.56.

Pirkko ui 50 m rinulia ajassa 10.08,88 tullen viidenneksi.

Sirkka pääsi sijalle kahdeksan ajassa 30.04, rintauinti 25 m.

Hannele ui 25 m rinulia ajassa 25.62, kuudes sija.

Sirpa P:n aika oli 38.95, rinuli 25 m, kuudes sija.

Muut uimarimme tekivät hyviä henkilökohtaisia tuloksia, mukana olivat Sirpa J., Tellervo, Maritta,

Anitta, Tapio N., Janne, Reijo ja Matti T. Jussi ui ilman ajanottoa 25 m rinulia.

Keskimmäisissä sarjoissa niin miesten kuin naisten osalta oli osallistujia tosi

paljon, esim. 25 m rintauinnissa oli 71 lähtöä yhteensä eli m+n ja yhdessä

lähdössä ui max. 10 henkilöä. Siinä oli polskuttelijoita koko päiväksi.


Järjestäjät olivat kovin tarkkoja siitä, että uimarit toimivat sääntöjen mukaan. 

Rangaistavia olivat varaslähdöt, väärästä kohdasta kaidetta kiinnipito lähdössä ja

väärä uintitapa. Heti tuli 5 sekuntia lisää aikaa. Nyt on mukavaa nähdä tulosluettelossa

oma maaliintulonsa, ne kaikki on videoitu. Kaikki tulokset löytyvät: www.winterswimming 2018.

Me kuusijärveläiset harjoittelimme yhden sunnuntaipäivän ajan uintitekniikkaa ja

valmentajana oli Simo Hillo Kangasalta. Hän tosiaan harjotutti meitä ja antoi hyviä

neuvoja. Samoin hän videoi jokaisen uinnin ja kommentoi sen. Saimme myös omaan

s-postiimme videot uinneistamme. Näillä opeilla lähdimme mitaleita Tallinnasta hakemaan

ja hienosti niitä tuli. Taso on tosi kova MM-kisoissa, siellä on mukana paljon lämpöisen

altaan kilpauimareita.


Seuraavat MM-kisat pidetään kuulemma Sloveniassa Bledissä 2020. Siellähän olimmekin

2010 ensimmäisen kerran, oikein mukava paikka. Ei kun harjoittelemaan!


Talviuimari Tytti

********************************************************************************************************


                                                                                                                          17.2.2018

ÄHTÄRISSÄ OLTIIN JA KOTIIN TULTIIN


melkoisen mitalisaaliin kanssa. Kuusijärveläiset ottivat osaa kolmen päivän aikana eri kilpailuihin ja saivat kaikenvärisiä mitaleita. Tässä aluksi joukkueemme tulokset sarjoittain:


Naiset perjantaina 9.2.2018, 25 m vapaauinti

                           sarja 60 – 69 vuotta


1. Pirjo Lehtonen              20,35                   sarjan Suomen mestari

3. Tellervo Lönnroth         23,49                    pronssimitali


                          sarja yli 70 vuotta


3. Irma Metsä                   31,18

4. Sirpa Pohjanvaara       39,94


Naiset lauantaina 10.2.2018, 25 m rintauinti

                         sarja 55 – 59 vuotta


25. Louhi Maritta              30,76


                          sarja 60 – 64 vuotta


3. Pirjo Lehtonen              25,85                    pronssimitali

4. Hannele Lilja                25,89

11. Tellervo Lönnroth       29,63

24. Leila Vänttinen          34,34

29. Sirpa Juvonen           36,41


                        sarja 65 – 69 vuotta


5. Sirkka Koponen          30,96

6. Carita Tillander            31,04

20. Anitta Lindström        39,58


                       sarja 70 – 74 vuotta


5. Pirkko Mattila             30,29

10. Irma Metsä               36,96

14. Sirpa Pohjanvaara   39,38


                        sarja 75+


10. Tytti Uljala                40,65


Naiset sunnuntaina 11.2.2018, 50 m rintauinti


                      sarja 60 – 69 vuotta


2. Hannele Lilja             57,28                            hopeamitali

3. Pirjo Lehtonen          59,30                            pronssimitali


                      sarja yli 70 vuotta

3. Pirkko Mattila          1,08,31                          pronssimitali


7. Irma Metsä              1,27,77


Miehet perjantaina 9.2.2018, 25 m vapaauinti

                      sarja 50 – 59 vuotta


7. Jari Nummelin           17,38


                      sarja 60 – 69 vuotta


1. Reijo Lehtonen           17,59                        Suomen mestari

2. Tapio Makkonen         17,91                        hopeamitali


Miehet lauantaina 10.2.2018, 25 m rintauinti

                         sarja 50 – 54 vuotta


7. Jari Nummelin            22,74


                         sarja 55 – 59 vuotta


7. Keijo Kaunissaari     24,09

10. Jari Pohjalainen     24,85


                        sarja 60 – 64 vuotta


11. Jouni Koskinen       25,49


                        sarja 65 – 69 vuotta


1. Reijo Lehtonen          23,00                               Suomen mestari

2. Tapio Makkonen        24,29                               hopeamitali


                        sarja 70 – 74 vuotta


4. Matti Julkunen            24,54

8. Rainer Kettunen         27,42


                        sarja 75+


1. Risto Blomberg           24,13                       Siuomen mestariMiehet sunnuntaina 11.2.2018, 50 m rintauinti

sarja 60 – 69 vuotta


2. Tapio Makkonen          51,27                      hopeamitali

3. Reijo Lehtonen            56,89                      pronssimitali


                sarja yli 70 vuotta 


3. Matti Julkunen             57,00                      pronssimitali


Viestiuinti sunnuntaina 11.2.2018

                        sarja yli 240 vuotta


2. Kuusijärven Jääkarhut 1,36,62                  hopeamitali

                                                                      (Matti, Pirjo, Reijo ja Tapio)


Niinpä kotimatkalla oli bussissa mitalien kilinää ja sitähän me ennakoitiinkin.

Ja peräti kolme Suomen mestaruutta! Yhteensä mitaleita tuli 15 henkilökohtaista

ja viestihopea. Juotiin sitten Pirkkalassa mitalikahvit.

Talviuimareita oli Ähtärissä järjestäjien ilmoituksen mukaan n 1000 henkeä,

siinä on mukana niin uimarit kuin norpat ja kuutit. Meno kisapäivinä oli rentoa,

tämä urheilumuoto on tuonut kuusijärveläisillekin monta ystävää ympäri Suomen.

Kylpypaljussa, saunassa ja kylpylän tiloissa oli mukava lämmitellä ja jutustella

omasta ja toisten uinneista.

Gaalajuhlassa lauantaina oli retee tunnelma, aluksi syötiin mehevä buffet-illallinen

ja sen jälkeen alkoivat tanssit. Meidän majoitustilat olivat hotelli Mesikämmenessä

jotentimatka juhlasta ei ollut pitkä jos vaikka jalka olisikin ollut jo väsy.

Paikalla oli myös vieraita Tallinnasta: Hannes Viherpuu ja kumppanit. He toivat

esitteitä Pirita Open 2019 -tapahtumasta. Tämän kisan aikatauluun saattaa tulla

muutoksia Euroopan mestaruuskisojen vuoksi mutta siitä kerrotaan sitten aikanaan.

Seuraavat talviuinnin Suomen mestaruudet ratkotaan Turussa 1. - 3.2.2019.


Seuraava tärkeä kisatapahtuma on mm-kisat Tallinnassa 6. - 10.3.2018.

Ilmoittautumisia heille on tullut tähän mennessä n.30 maasta.


Sitten huhtikuun 14. pvä kisataan Tampereen Kaupinojalla.


Tässä on ollut monenlaista ohjelmaa Jääkarhuille kevätpuolella ja lisää tulee

syyskaudella. Tavataan kylmien vesien äärellä ja uidaan hurjasti


ehdottaa Tytti****************************************************************************


                                                                                                19.1.2018                                             
KLIKKAA ALLA OLEVAA LINKKIÄ

ja saat katseltavaksi hauskan kertomuksen talviuinnin ihanuudesta (eikä suinkaan  kurjuudesta).
Esityksen on rakentanut Marjoannika Nyman ja hän toimitti sen käyttöömme. Olkaapa hyvä!


https://www.katoni.fi/talviuinti/pitka


*********************************************************************


Talviuinnin kisatekniikka haltuun
********************************************************************************

        *

                                                                                                               

Sunnuntaisin klo 13.00 - 14.00/14.30 (noin).

Lähtö on Kuusijärven kahvion edestä ja matka suuntautuu Sipoon korpeen. 

Olet tervetullut mukaan, ennakkoilmoittautumista ei tarvitse tehdä.

Voit ottaa mukaan kävelysauvat, itsellesi sopivat jalkineet ja juomista.
Mukana on yleensä eri vauhtisia menijöitä mutta kaikki "saatetaan" takaisin Kuusijärvelle, korpeen ei ketään jätetä.

Kuusijärven Jääkarhut ry
/ Sputnik ry

Jari / 040-7271 271
Markku / 040-7497 026


**********************************************************************