Säännöt

SEURA

 

1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kieli

Yhdistyksen nimi on Kuusijärven Jääkarhut ry. Yhdistyksestä

käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seura on

perustettu 1.2.1997.

Seuran kotipaikka on Vantaa.

Seuran kieli on suomi.

 

2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

Seuran toiminnan tarkoituksena on edistää liikuntaa talviuinnin, uinnin ja kuntoliikunnan avulla ja vaalia hyvää yhteishenkeä jäsenistön, muiden liikuntajärjestöjen ja yhdistysten kanssa.

Tarkoituksen toteuttamiseksi seura tiedottaa ja järjestää ulkoilu- ja liikuntatoimintaa ja tekee tunnetuksi ulkoilua eri muodoissa.

Seura rahoittaa toimintansa pääasiassa jäsenmaksuilla. Seura voi järjestää arpajaisia, keräyksiä ja kirpputoritapahtumia ja pitää kioskia ja/tai myyntikojua uintikilpailujen ja muiden yhteisten tapahtumien yhteydessä.

Seura voi hakea vuosi-, toiminta- ja kohdeavustuksia. Lisäksi seura voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta.

 

3. Jäsenet

Seuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka sitoutuu noudattamaan seuran sääntöjä ja päätöksiä. Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa.

Seura voi kutsua kunniajäseneksi henkilöitä, jotka erityisen tarmokkaasti ovat tehneet työtä seuran hyväksi. Ehdotuksen kunniajäseneksi voi tehdä vain seuran yksimielinen hallitus ja päätöksen tekee seuran kokous. Ehdotusta tulee kokouksessa kannattaa 2/3 annetuista äänistä.

Saadakseen seuran tarjoamat edut hyväkseen tulee seuran jäsenen todistaa jäsenyytensä.

Hallitus voi myöntää erityisen ansioituneelle seuran jäsenelle ansiomerkin.

Jäsenen, joka ei noudata seuran sääntöjä ja päätöksiä tai on jättänyt jäsenmaksun suorittamisen edellisen vuoden aikana todetaan eronneen seurasta.

 

4. Liittymis- ja jäsenmaksu

Varsinaisilta jäseniltä ja kannatusjäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta, erikseen kummallekin jäsenryhmälle, päättää syyskokous. Kunniajäsenet eivät suorita jäsenmaksuja.

Seura pitää jäsenluetteloa itse tai voi ulkoistaa sen pitämisen.

 

5. Hallitus

Seuran asioita hoitaa hallitus. Varajäsenet kutsutaan kaikkiin hallituksen kokouksiin ja heillä on puheoikeus. Jos kaikki varsinaiset hallituksen jäsenet eivät ole paikalla, osallistuu varajäsen/jäsenet asioiden käsittelyyn ja päätöksentekoon. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt järjestäytymiskokouksessaan. Puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtaja kutsuu koolle hallituksen ja johtaa puhetta hallituksen kokouksessa.

Hallitus on päätösvaltainen kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja puolet hallituksen jäsenistä on paikalla. Äänestykset ratkaistaan ehdottomalla ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni.

Hallitus voi tehdä päätöksiä tietoverkossa, puhelinkokouksessa, sähköpostilla taikka muuta sellaista viestintä käyttäen, mikä mahdollistaa hallituksen jäsenten yhteydenpidon päätöksenteon aikana.

Hallituksen pöytäkirjat voidaan allekirjoittaa sähköisesti.

Toimikuntia asetettaessa määrätään niille kuuluvat tehtävät ja toimikunnat työskentelevät hallituksen alaisuudessa.

 

6. Seuran nimen kirjoittaminen

Seuran nimen kirjoittavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai taloudenhoitaja, kaksi yhdessä.

 

7. Tilikausi

Seuran tilikausi on kalenterivuosi.

Hallituksen tulee jättää tilit toiminnantarkastajalle vähintään 21 päivää ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajan on tarkastettava seuran tilit ja hallinto ja esitettävä kirjallinen lausunto. Toiminnantarkastajan on annettava hallitukselle tilit ja kirjallinen lausunto tileistä 14 päivää ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajan tehtävä on seurata hallituksen toimintaa ja hänellä on oikeus suorittaa tarkastuksia koska tahansa esittämänään aikana.

 

8. Seuran kokoukset

Seura pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Kevätkokous pidetään helmi-huhtikuussa ja syyskokous loka-marraskuussa hallituksen määräämänä aikana. Seuran kokoukseen voidaan osallistua hallituksen tai seuran kokouksen niin päättäessä etäosallistua myös tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta.

Seuran kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä ja kunniajäsenellä yksi ääni. Kannatusjäsenellä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Äänestys voidaan tehdä myös sähköisesti.

Seuran kokouksen päätökseksi tulee se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

Seuran kokousten pöytäkirjat voidaan allekirjoittaa sähköisesti.

 

9. Seuran kokousten koollekutsuminen

Seuran kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokouskutsu esitetään seuran pääsääntöisesti käyttämien tilojen ilmoitustauluilla, seuran kotisivuilla sekä seuran käyttämillä sähköisillä/sosiaalisilla ilmoituskanavilla. Kutsu on toimitettava viimeistään neljätoista (14) päivää ennen kokousta. Seuran ylimääräinen kokous pidetään kun hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai kymmenesosa (1/10) seuran äänioikeutetuista jäsenistä sitä kirjallisesti vaatii hallitukselta.

Mikäli jäsen haluaa jonkin asian seuran kokouksen käsittelyyn, tulee esitys jättää seuran hallitukselle kirjallisesti 20 päivää ennen kokousta.

 

10. Varsinaiset kokoukset

Kevät-, syys- ja ylimääräisissä kokouksissa käsitellään seuraavat asiat:

  1. Kokouksen avaus
  2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi (2) pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
  3. Todetaan kokouksen läsnäolijat ja äänioikeutetut jäsenet.
  4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
  5. Vahvistetaan kokouksen esityslista.

Kevätkokouksessa käsitellään lisäksi seuraavat asiat:

  1. Esitetään vuosikertomus ja tilinpäätös, luetaan toiminnantarkastajan lausunto,

sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä.

  1. Päätetään tilinpäätöksen ylijäämän käytöstä tai alijäämän kattamisesta.
  2. Käsitellään muut hallituksen esittämät asiat ja jäsenten tekemät aloitteet, jotka

on jätetty hallitukselle sääntöjen määräämässä ajassa.

Syyskokouksessa käsitellään lisäksi seuraavat asiat:

  1. Määrätään jäsen- ja liittymismaksu seuraavaksi kalenterivuodeksi.
  2. Päätetään hallituksen ehdotuksesta talousarvioksi ja toimintasuunnitelmaksi

seuraavaksi kalenterivuodeksi.

  1. Valitaan hallituksen puheenjohtaja, 3 – 5 hallituksen varsinaista ja kaksi

(2) varajäsentä. Hallituksen toimikausi on kaksi (2) vuotta.

  1. Valitaan yksi (1) toiminnantarkastaja ja hänelle varatoiminnantarkastaja.

Heidän toimikautensa on kaksi (2) vuotta.

  1. Valitaan edustajat niiden järjestöjen kokouksiin, joissa seuralla on edustus.

Tarvittaessa valinta voidaan tehdä muissakin seuran kokouksissa.

  1. Valitaan tarpeelliset toimikunnat ja niiden jäsenet.
  2. Käsitellään muut hallituksen esittämät asiat ja jäsenten tekemät aloitteet, jotka on jätetty hallitukselle sääntöjen määräämässä ajassa. Seuran liittymisestä tai eroamisesta toisiin järjestöihin päätetään jossakin seuran kokouksessa.

 

11. Sääntöjen muuttaminen ja seuran purkaminen.

Seuran sääntöjen muuttamisesta päätetään seuran jäsenkokouksessa. Sääntöjen muuttamiseen riittää yksi kokous.

Seuran sääntöjen lisäksi noudatetaan muilta osin yhdistyslakia.

Päätös sääntöjen muuttamisesta ja seuran purkamisesta on tehtävä seuran kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (¾) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai seuran purkamisesta. Seuran purkautuessa käytetään seuran varat kokouksen päättämään liikuntakasvatusta edistävään tarkoitukseen. Seuran tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.